2014. okt 12.

3 dolog női és férfi aggyal

írta: Csillagosötös
3 dolog női és férfi aggyal

Az nem is kérdés, hogy a nők és férfiak között vannak különbségek. Azt sem vitatja senki, hogy ez sokszor a gondolkodásban is megmutatkozik. Ezek a gondolkodásbeli különbségek sokszor okozhatnak feszültséget, vitát, haragot. De el lehet kerülni, ha felkészülünk arra, hogy igenis vannak különbségek a nemek között. Mi 3 példán keresztül mutatjuk ezt be és segítünk abban, hogy válságos helyzetekben is megőrizhesd a nyugalmadat.

1. A kérdésekre adott válasz:

Férfiak: Ha egy férfitól kérdezel valamit, akkor valószínűleg rövid egyértelmű választ fog adni. Azonban ezeknek a válaszoknak két fajtája van, a határozott és a határozatlan. Ha megkérdezel egy férfit, hogy kér-e sört és ő azt feleli igen, akkor nem kell újra megkérdezni, hogy "biztos?", mert egészen biztos, hogy igen. De ha azt kérdezed, hogy "Drágám elmosogatsz ma este, olyan fáradt vagyok?" és egy határozatlan igennel fellel, akkor vagy egy nagyon zsörtölődős igent jelent, vagy egy nemet, így a mosatlanok piszkosak maradnak.

Nők: A nőknél meglepő módon talán még egyszerűbb a helyzet. Rövid választ ők sosem adnak és, ami válasz érkezik azt sem lehet férfi aggyal könnyen értelmezni. És, hogy miért egyszerűbb? Mert úgy kell készülnöd, hogy sosem tudhatod mire számíthatsz. Egy nőnél az igen lehet nem is, egy nem lehet igen is. A talán, lehetséges és ezekhez hasonló szavak azonban egyértelműen a nemre utalnak. Egy jó tanács, ne kérdezz egy nőtől olyankor, amikor nem érsz rá, mert annak komoly feszültség lehet a vége, ha nem hallgatod végig!

giphy.gif

2. Barátok:

Férfiak: A férfi barátság a totális megértésen alapul. Megértjük a problémákat, ám azokat nem akarjuk túlságosan firtatni és, ami a legjobb a hobbik, játékok és a teljes kikapcsolódás reménye tart minket össze. A kölcsönös segítség nyújtás a barátoknak már-már teljesen természetes, ám a bajban derül ki, hogy ki volt őszinte és ki látszat barát.

giphy (1).gif

Nők: Férfi szemmel nehéz megérteni a női barátságokat. Egyik percben szidják a másikat, a következőben pedig egymásba borulva szidnak más női egyedeket, vagy egy kiszemelt férfit. A női barátokat érzelmek tartják össze, úgy, mint szeretet és gyűlölet vegyes kettőse. Talán ebből adódik az is, hogy ha igazán őszinte egy barátság, akkor sok konfliktus helyzet adódik, amit egy külső férfi szemlélő sosem érthet meg.

3. Történetek elmesélése:

Férfi: Mi sem egyszerűbb, hiszen egy férfi vagy el sem meséli azokat a történeteket, amiket átélt vagy, ha igen, akkor is van eleje a történetnek, közepe és vége. Minden fontos részletre kiterjedően mesélik a férfiak a történeteiket, amennyiben az szükséges a logikus megértéshez, de minden más sallangtól mentesek. Ennek ellenére a nők mindig közbevágnak, hogy "siess már" és "térj a lényegre".

Nők: Ne is keress logikát a történetekben, mert nincs. Ha egy nő elkezd történetet mesélni, ne lepődj meg, ha "in medias res" a történet közepén találod magad és fogalmad sincs, hogy és miért kerültél oda. Néhány fontos előzmény kimarad, és a történet közben is lesznek olyan logikai bukfencek, amit csak egy időutazós film tud felülmúlni. Ennek ellenére minden jelentéktelen dolgot megemlítenek, olyanokat is, amiknek semmi közük nincs a cselekményhez, a környezet teljes leírását, a másik szereplő ruháját, fülbevaló viseletét. Ha nem bírod cérnával, akkor se szólj bele, mert ha igen, akkor a női harag lesújt rád és vádolni fog, hogy sosem hallgatod végig.

giphy (3).gif

Habár sok-sok különbség van köztünk, mégis el kell fogadni ezeket a különbségeket és így kell megtanulnunk szeretni az ellenkező nemet. A konfliktus elkerülés végett gyakoroljuk a türelmet a másik iránt és ez nem csak a férfiakra vonatkozik! Nem egyszerű, de megéri felfedezni egymást és tanulni a másik nemtől, hogy így legyünk mi is még jobbak. 

Szólj hozzá

kommunikáció férfiak nők fülbevaló